Juni 2021 - tuin -3.jpg

het

huis

Bed & Breakfast Crox Culture is gevestigd in een prachtig maison de maître dat dateert van ver vóór de Eerste Wereldoorlog, la Grande Guerre. De eerste verdieping van het huis heeft zes ruime gastenkamers. Op de benedenverdieping bevindt zich het séjour, waar ‘s morgens het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd en waar je ’s avonds bij een gezellig houtvuur een spelletje kunt spelen of een film kijken. Bij mooi weer kun je het ontbijt en diner gebruiken in de tuin.

'Het was, zoals gewoonlijk, weer geweldig. Heerlijk gegeten, gekletst, geslapen en gelachen. We kunnen er weer tegen.'

In Crox Culture ben je, omringd door de natuurlijke rust van ons huis, in een sfeer waarin je weer tot jezelf kunt terugkeren. Er is meer dan één plek, in het huis zowel als in de tuin, waar je je in alle rust kunt terugtrekken om te lezen, te schrijven, te tekenen, van gedachten te wisselen met elkaar. Boeken, cd's en films: alles staat je ter beschikking. Het huis is bijzonder geschikt om er zelf met een groep cursisten je eigen cursus te verzorgen.

 

 

Je kunt gebruik maken van het séjour. Hier worden de maaltijden geserveerd en kun je 's avonds een een film kijken bij de brandende houtkachel. Uit onze ruime dvd-verzameling kun je een keuze maken voor die éne arthousefilm waarvoor je nu eindelijk de rust hebt.

Maar een regenachtige dag doorbrengen met Netflix

behoort ook tot de mogelijkheden.

het séjour

 

de tuin

De in Engelse landschapsstijl ontworpen tuin van zo'n 2500 vierkante meter is onlangs grotendeels opnieuw aangelegd, met respect voor het originele ontwerp, aangevuld met paden, borders en hagen, en meer plek voor groenten en fruit.

 

De tuin biedt veel plekjes om lekker van de zon te genieten, in de schaduw een boek te lezen of vanuit de hangmat naar de vogels te luisteren. De groentetuin voorziet ons en onze gasten van verse, biologische groenten en kruiden en de vele bloemen zorgen weer voor een kleurig accent op de kamers.

De gitaarmuziek die je hoort, heet Tango amigo en is gecomponeerd door Theo Thomassen. De gitaristen zijn Theo Thomassen en Ruud Mulder.

De muziek die u hoort heet Tango amigo en is gecomponeerd door Theo Thomassen. De gitaristen zijn Ruud Mulder en Theo Thomassen.

Juni 2021 - tuin -46.jpg

de keuken

In overleg is het mogelijk om bij een verblijf vanaf vier nachten of bij een reservering  van minimaal vier kamers, gebruik te maken van de keuken voor een kleine meerprijs van € 20,- per dag.

 

De ruime keuken is van alle gemakken voorzien. Er zijn twee roestvrijstalen gasfornuizen met in totaal negen gaspitten en twee heteluchtovens van 60 en 90 cm breed. Natuurlijk is alles aanwezig wat nodig is om een bijzondere maaltijd te bereiden.

Midden in de keuken staat een ruim werkeiland om met elkaar maaltijden te bereiden. 

 

Laat je inspireren door kookboeken zoals Plenty van Ottolenghi, Vegeterranean van Albert Musacchio e.a., Green Delicious van Natascha Boudewijn en de vele andere kookboeken die in de culinaire bibliotheek aanwezig zijn.

 
 

historie

Nesle is een oud dorpje met een rijke geschiedenis. Ook het huis van Crox Culture zelf heeft een behoorlijke geschiedenis achter rug. Wikipedia zegt:

Nesle gave its name to an old feudal family. This family became extinct at the beginning of the 13th century, and the heiress brought the lordship to the family of Clermont in the Beauvaisis. One of the first lords was Raoul I, Seigneur of Nesle (nl) (d.a. 1125).

Simon II of Clermont, Seigneur of Nesle through his mother Gertrude, was regent of the kingdom of France during the second crusade of Saint Louis. Raoul II/III of Clermont, constable of France, and Guy I and Guy II (d. 1352) of Clermont, both marshals of France, were members of the family. The brothers Raoul and Guy I were both notable casualties of the Battle of the Golden Spurs 1302, a French military disaster in the County of Flanders in the Franco-Flemish War (1297-1305).

nesle-08
nesle-07
nesle-06
nesle-04
nesle-03
nesle-02
nesle-01
Lees meer