cultuur

Nesle ligt in het centrum van veel culturele bezienswaardigheden. Met Crox Culture als uitvalsbasis kun je in een straal van zo’n zeventig kilometer een indrukwekkend aantal schitterende, gotische kathedralen en tal van musea bezoeken, en wandelen door pittoreske stadjes en dorpjes waarmee het weidse landschap van Picardië bespikkeld is.

 

Bovenal is de regio waarin Crox Culture ligt die van de Eerste Wereldoorlog, van la Grande Guerre. Het is in deze streek, dat op 25 juni 1916 de krankzinnige slag aan de Somme werd begonnen, de slag die aan het einde ervan een miljoen slachtoffers had geëist. Tijdens een uitstapje in de regio zul je dan ook veel verwijzingen naar deze wereldbrand aantreffen. Vlakbij Nesle, vanuit Péronne, loopt het Circuit du souvenir, dat je langs altijd indrukwekkende, maar soms ook gruwelijke getuigen van de Eerste Wereldoorlog leidt.

 

Hoewel ze niet speciaal ingericht zijn voor fietsers, dagen de geasfalteerde, zich door het landschap slingerende landweggetjes die de typisch Franse dorpjes met elkaar verbinden, de sportievelingen uit om de confrontatie met het vals plat en de echte hellingen aan te gaan.

 

De wandelaar komt eveneens aan zijn trekken: in de omgeving zijn ettelijke wandelroutes o.a. langs de Somme, het Canal du Nord of door de bossen in de omgeving.

 

'Wat hebben jullie het goed voor elkaar hier - en wat een prachtige uitvalsbasis voor onze kathedralentocht! Dank voor de uitzonderlijk goede zorg"

het weer

Check hier het actuele weer in Nesle. Ook zie je een driedaagse voorspelling. De informatie komt van weather.com, dus pin ons er niet op vast! Bij aankomst kun je een voorspelling van het weer lezen in de lokale krant.

 
 

wandelen

In de nabije omgeving van Crox Culture kun je een leuk ommetje maken. Het kerkje met het oorlogsmonument voor de deur, het dorpsplein en de landerijen, maken van Nesle een sympathiek dorpje. Ook is het fijn fotograferen in de buurt. Voor wandelroutes download je binnenkort hier onze PDF om mee te nemen op je telefoon of tablet, of neem bij ons een print mee op pad.

Geocaching

 

Ook leuk om te weten is dat er in Nesle, maar natuurlijk ook in de rest van Picardië, veel geocaches verstopt liggen. Download de app en ga erop uit! Voor degenen voor wie geocaching nieuw is, raden we aan eens te kijken op de officiële site van Geocaching.com, of bekijk het filmpje hieronder.