logo
 

Een jarenlang gekoesterde droom ging in 2002 in vervulling met de aankoop van het huis in Nesle. Precies het huis zoals ik het me altijd had voorgesteld:  een statig maison de maître, met een grote deur in het midden en ramen aan beide kanten.  Nu was een huis in een dorpje/stadje  niet wat ik steeds voor ogen had, maar bij `proefwonen`, alvorens te kopen, bleek dat stadje veel voordelen te bieden, zoals een bakkertje om de hoek en buren om een praatje mee te maken, en de grote, omheinde tuin maakte de behoefte aan de natuur dichtbij ruimschoots goed.


De basis van het huis was geweldig:  de rijk  gedecoreerde plafonds, de marmeren schouwen en de prachtige parketvloeren waren redenen genoeg om de knoop door te hakken en ons avontuur in Frankrijk gestalte te gaan geven. Het kostte wel jaren om zelf én met behulp van de ondernemers uit het stadje, het achterstallig onderhoud weg te werken, maar toen hadden we ook een juweeltje om onze gasten in te ontvangen. We waren de trotse eigenaars geworden van een prachtig pand in de weinig bekende, maar aan cultuur zo rijke streek Picardië. Niet ver van Nederland, maar toch zo helemaal Frankrijk: een andere omgeving, een ander tempo, veel meer rust.

over ons

Ook een andere passie kon ik hier gaan verwezenlijken: gasten kennis laten maken met de vegetarische keuken.  Wij zijn zelf al vanaf eind jaren zeventig vegetarisch gaan eten en zijn steeds meer bevlogen geraakt van de weldaad van puur, biologisch en ongekunsteld lekker eten. Ik vind het een uitdaging om gasten ervan te laten ervaren dat gezond en verantwoord eten ook heel lekker kan zijn zónder vlees of vis. Vandaar dat ik ook workshops aanbied om anderen te laten ervaren dat dit helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

 

Groenten, fruit, granen en peulvruchten komen zoveel mogelijk uit de eigen moestuin, of van een biologische leverancier. Maaltijden bereid ik bij voorkeur met regionale producten van het seizoen: bijvoorbeeld in de lente raapsteeltjes, tuinbonen of verse aardbeien, en in de herfst paddenstoelen en linzen met geroosterde pompoen. Vegetarisch eten biedt eindeloze mogelijkheden om te variëren: geen enkele dag eet je hetzelfde…. alleen wel elke dag lekker!

Ook Picardië als regio heeft me erg verrast: vroeger was het vooral een streek om op weg naar het zuiden zonder te stoppen doorheen te rijden. Inmiddels hebben we het rijke culturele erfgoed van de omgeving ontdekt: veel vroeg-gotische kathedralen, veel musea en idyllische plaatsjes om in rond te dwalen, uitgestrekte velden met overal kerktorentjes, en vooral de Somme, die nergens ver weg is en schitterende landschappen tevoorschijn tovert. Picardië: een streek die het waard is om wat meer tijd in door te brengen.

 

We verheugen ons erop je als gast voor één, maar vooral voor enkele dagen in ons huis te ontvangen en je te laten delen in het heerlijke gevoel dat ons huis en de omgeving ons bieden.

 

Tot snel!