Welkom

bij

 
 
Op ongeveer 300 kilometer van Breda en een uurtje boven Parijs, ligt het eeuwenoude Picardische dorpje Nesle. In het centrum ervan, aan de Place du Général Leclerc, is de statige accommodatie van Crox Culture moeilijk over het hoofd te zien. De tand des tijds heeft nauwelijks vat gekregen op haar grandeur, en ook twee wereldoorlogen hebben haar niet kunnen deren. Ruim honderd jaar oud is dit indrukwekkende maison de maître, getuige het jaartal dat een handwerksman naast zijn initialen in het cement van de kelder heeft gegrift: 1902.
 

Het

Huis

logo

Zelf ervaren we in ons bijzondere huis, hoe gemakkelijk we er aan de permanente hectiek van het dagelijkse leven kunnen ontsnappen, hoe vanzelfsprekend we er de niet aflatende opdringerigheid van de nieuwsfeiten met hun zelden gunstige boodschappen kunnen buitensluiten, hoe het ons in evenwicht brengt. Wij willen deze rijkdom graag delen met anderen. Wij verheugen ons erop u als gast voor één, maar vooral voor enkele dagen te ontvangen en u te laten delen in het heerlijke gevoel dat ons huis en de omgeving ons bieden.'

Tot snel!

Annemie Crox

Marcel van der Voort

CRW_7362-Edit
Huis totaal
1T4A0451-Edit
Gang
Eetkamer-Edit
CRW_5739-Edit
servies_2
sejour_1
servies
huis-panorama
 
 

De Kamers

logo
Ons huis heeft op de eerste verdieping zes sfeervolle gastenkamers. Vier daarvan hebben de beschikking over een eigen toilet en douche. Twee kamers, zonder eigen sanitair, zijn heel goed te reserveren als u met een gezin of met zijn vieren komt en samen het sanitair wilt delen. Elke kamer is voorzien van alle comfort, heeft twee eenpersoonsbedden, een marmeren schouw en is smaakvol ingericht met veel schilderijen en aquarellen.
 
 

De Omgeving

logo
Nesle (spreek uit ‘Nel’), is een rustig, typisch Picardisch stadje met ongeveer 2500 inwoners. In vergleden tijden was het het eerste markizaat van Frankrijk. De resten van het kasteel van de markies van Nesle zijn nog steeds zichtbaar. Veel van het stadje is tijdens beide wereldoorlogen verwoest. Daarna is het weer opgebouwd en nu is het een provinciestadje te midden van de suikerbieten- en graanindustrie. Hier ervaar je hoe de Fransen leven.

Contact

logo
 
Crox Culture Bed and Breakfast
20 Place du Général Leclerc
80190 Nesle – Frankrijk
(00) 31 (0) 6 81579218 (Annemie)
(00) 31 (0) 6 17079917 (Marcel)
info@croxculture.com
annemiecrox@hotmail.com